pondělí 8. června 2015

Pocket letters - Part I.

Už relativně dlouhou dobu se pohybuji v snail mail komunitě, tudíž jsem si nemohla nevšimnout nového trendu, a to pocket letters  (jinak též Pocketlettering).Opravdu mě to zaujalo,a proto jsem se rozhodla napsat několik článků na toto téma.



Co to vlastně znamená? V překladu by to mohlo být něco jako "kapsičkový dopis".
A o co vlastně jde? Jde o to, že namísto toho, aby jste do obálky vložili jednotlivé části (Mail tag, dárečky, dopis,...), uspořádáte je do pořadače na kartičky! Dopisy ,které vám v takové složce přijdou, jednoduše zakládáte do portfolia.



Pořadač je rozdělený na 9 obdélníčků o rozměrech 6,5x9cm, nebo na 4 obdélníky o rozměrech 16x11,5cm (záleží na domluvě, kterou možnost zvolíte k vytvoření dopisu , nejčastější volbou je však devíti obdélníková možnost) a k dostání je v každém papírnictví ( já je kupuji v koh-i-noru v Opavě za 3,50,-/kus) ale pokud by jste je ve vašem papírnictví náhodou nenašli, zde je e-shop, kde se dají také koupit relativně levně : E-shop .



Proč je to lepší než normální dopis? Samozřejmě, že klasický dopis má své osobité kouzlo, ale to samé můžeme říct i o kapsičkovém dopise. Nesmírnou výhodou kapsičkových dopisů je to, že složky máte na jednom místě, a když pocítíte touhu prolistovat si nějaký dopis, nemusíte jej složitě odbalovat a vytahovat všechny komponenty (přičemž se vám polovina z toho vysype nebo poničí)jako u tradičních dopisů, stačí jen nalistovat danou stranu, a máte celý dopis před sebou!



Další dopisy na ukázku (obrázky jsou stažené z internetu) :

♥♥♥
♥♥♥
♥♥♥
♥♥♥

Doufám, že se vám první část článku líbila :)